Schrijftolk aanvragen

Een schrijftolk aanvragen

Als u tolkuren heeft gekregen van het UWV, dan kunt u een schrijftolk inzetten. Heeft u eerder al eens een schrijftolk ingezet, dan kunt u uiteraard deze schrijftolk vragen om weer voor u te tolken. Wilt u voor de eerste keer een schrijftolk inzetten, dan kunt u dat op verschillende manieren regelen, hieronder staan de mogelijkheden beschreven.

Website NSV (Nederlandse Schrijftolken Vereniging)

U kunt zelf een schrijftolk benaderen door op de landkaart op de website van de Nederlandse Schrijftolken Vereniging www.schrijftolk.org een ballonnetje aan te klikken, de contactgegevens van de betreffende schrijftolk worden dan getoond. Het is op deze landkaart heel handig om te zien of er wellicht een schrijftolk dicht bij u in de buurt woont, zodat de reisafstand voor de schrijftolk beperkt kan blijven.

Tolkcontact

Op tolkcontact.nl kunt u de profielen van alle schrijftolken bekijken. U ziet dan welke vaardigheden en ervaring de schrijftolk heeft. Ook ziet u de contactgegevens van de schrijftolk, zodat u rechtstreeks contact met de schrijftolk op kunt nemen. U kunt op deze website zelf op zoek gaan naar een passende schrijftolk, maar u kunt ook Tolkcontact laten bemiddelen om een schrijftolk voor u te vinden, of via het prikbord van Tolkcontact een passende schrijftolk zoeken.

Stichting RTGS (Register Tolken Gebarentaal en Schrijftolken)

Het is ook mogelijk om zelf een geregistreerde schrijftolk te vinden op de site van Stichting RTGS. Zowel alle gecertificeerde schrijftolken als alle gediplomeerde gebarentaaltolken staan verplicht ingeschreven in dit register. U kunt hier zelf een schrijftolk zoeken (op categorie), en deze schrijftolk benaderen voor een opdracht.

Triple B

Triple-B Boerman Bemiddelings Bureau, voor tolken Nederlandse Gebarentaal  en Schrijftolken

Ook kunt u een schrijftolk vinden via bemiddelingsbureau Triple B. Het is een bemiddelingsbureau voor NGT-tolken, schrijftolken, doven en slechthorenden. Zij hebben een grote klantenkring opgebouwd van zowel tolkgebruikers als (schrijf)tolken. Triple B bemiddelt vooral tolkopdrachten in Noord- en Oost Nederland, maar ook steeds vaker buiten dit gebied.

Met spoed een schrijftolk nodig?

Is er een spoedsituatie waarbij u met spoed een tolk nodig heeft? Dan kunt u zeven dagen per week, 24 uur per dag bij Tolkcontact terecht. U kunt Tolkcontact bellen of sms’en. Zij proberen dan zo snel mogelijk een tolk ter plaatse te krijgen.

Ga naar de inhoud