Over mij

Ik ben Sasja Roncken en ik woon in Dongen City met mijn honden Sproet en Madam. Mijn beide kinderen zijn inmiddels volwassen en het huis uit.

In mijn vrije tijd maak ik graag grote wandelingen, ik trek er minstens één keer per dag met mijn honden op uit, lekker de natuur in. Verder lees ik graag, ben ik een groot fan van bankhangen en series met veel seizoenen kijken op Netflix. Daarnaast ben ik nog bestuurslid van de Nederlandse Schrijftolken Vereniging (NSV) en ben ik lid van de klachtencommissie.

In 2001 ben ik begonnen met de opleiding tot tolk Gebarentaal en in 2005, tijdens het laatste jaar van de opleiding, heb ik besloten over te stappen naar de – toen nog – éénjarige schrijftolkopleiding. Die opleiding heb ik afgerond in juni 2006.

Sindsdien werk ik met veel plezier als schrijftolk. Ik ben werkzaam in allerlei situaties, bijvoorbeeld bij lessen en hoorcolleges in het onderwijs, bij vergaderingen en werkoverleggen, bij cursussen of trainingen, bij ziekenhuisafspraken, bij een rondleiding in het museum, enzovoorts. Echt alle denkbare situaties zijn mogelijk.

Ga naar de inhoud